пʼятниця, 19 травня 2017 р.

Ніч музеїв

Працівники музеїв всього світу 18 травня отримували привітання, адже в цей день відзначали Міжнародний день музеїв. Цього дня музеї відкриті та безкоштовні. Також проводяться різні заходи та майстер-класи, концерти та розваги. До того ж більшість музеїв підтримують міжнародну акцію "Ніч музеїв",  храми муз зачиняються дуже пізно або працюють всю ніч. Ця традиція зявилась в кінці 90-х рр. з метою наблизити культурну спадщину до глядача, показати за допомогою нетрадиційного знайомства з музеями та галереями значимість у житті суспільства. Залучати більше молоді для передачі культурних цінностей наших пращурів, музеї мають бути ближчими до суспільства, цікавими та захоплюючими.
Цього року Олевський народний краєзнавчий музей вперше приєднується до міжнародної акції "Ніч музеїв".18 травня ми працювали до 24.00. Для відвідувачів було організовано майстер-клас з виготовлення оберегів для дому, який проводила постійний помічник музею Віра Василівна Талах. Наші предки розумілись на оберегах і з добрими думками та позитивною енергетикою створювали різні захисти для дому чи родини. Відвідувачі із задоволенням готували самостійно мішечки з різнотрав'ям. Також до уваги відвідувачів звучала чудова гра гітар Васильчука Ігоря та Гриба Михайла, яка наділила музей легкістю та чарівністю. Насолджуючись чудовою музикою відвідувачі могли переглянути презентацію фотографій старого Олевська, переглянути експозиції музею та приватну колекцію нумізматики, військових артефактів жителя Олевська, смакуючи гарячий чай.
В цей вечір музей був особливим, він оживав під музику та розмови відвідувачів. Саме завдяки таким заходам заклади  культури стають цікавіші та веселіші, сюди хочеться повертатися та насолоджуватись приємною атмосферою та теплою енергетикою. Дякуємо всім, хто підтримав цю чудову акцію, та дякую відвідувачам, які завітали до музею, для нас це дуже важливо, адже завдяки людям яким небайдужа робота музейників бажання творити лише зростає.
Перегляд фотографій страрого Олевська під чудову музику.

Виготовлення оберегів

Фото в музеї


Немає коментарів:

Дописати коментар

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...