субота, 27 лютого 2016 р.

145 років Лесі Українці

Так! Я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні.
Без надії таки сподіватись.
Буду жити. Геть думи сумні.
25 лютого, видатній українській поетесі Лесі Українки виповнилось 145 років від дня народження. В цей день весь культурний світ вшановував пам'ять вічно  живої поетеси.
Олевський народний краєзнавчий музей не став винятком, та вшановуючи Лесю Українку провів вечір літературного читання. До музею завітали учні 5-го класу Олевської гімназії.

Діти мали змогу ознайомитись з біографією  поетеси під час перегляду фільма, та почути більше 20 віршів. Кожен учень мав змогу продекламувати завчасно підготовлений вірш.
Звучала поезія з різних періодів життя письменниці: дитинство, юність та зрілість. Кожен вірш посвоєму складав враження на дітей, але головне, що вони зрозуміли, якою сильною була Леся, як міцно, не зважаючи на хворобу, вона любила свою Батьківщину.
Спілкуючись на завершення вечора з дітьми про життєвий шлях поетеси, стало зрозуміло, що закарбувалося до пам'яті найголовніше : любов та туга, сум у кожному вірші та  незламна сила духу Лесі Українки.

Стенд про життя Лесі Українки в Олевському краєзнавчому музеї.

1 коментар:

  1. Дякую 5 класу за участь в заході. Ви молодці. Маю надію, що отримані знання вам згодяться.

    ВідповістиВидалити

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...