вівторок, 21 травня 2019 р.

Ніч музеїв

18 травня музеї всього світу відзначають Міжнародний день музеїв. ОЛЕВСЬКИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ вже третій рік поспіль приєднується до світової спільноти та святкує цей день по-особливому. Ми підтримуємо Міжнародну акцію "Ніч музеїв" , зазвичай музеї працюють цілу ніч або до пізнього вечора. Основна мета акції - показати потенціал, можливості та ресурси музеїв, залучити молодь. Музеї готові до рішучих та активних дій, щоб бути культурними центрами громад.
Кожного разу ми намагаємось зацікавити відвідувачів новою програмою. До уваги відвідувачів цьогоріч було представлено виставку- продаж декоративно-прикладного мистецтва від Наталії Веремей. Це надзвичайні роботи, речі для інтер'єру, картини, вишиванки, прикраси з бісеру, ляльки.






 Проекція робіт фотографа Романа Світловського, автор особисто розповідав про тонкощі фотографій з витримкою та нічної зйомки. Роботи Романа вразили відвідувачів. Надзвичайні куточки олевщини в цікавому ракурсі та незвичні фото зі світлом.
 І з чим точно не асоціюється музей, так це з танцями. Але це незвичайна ніч, тому танці в музеї також були. Майстер клас проводила хореограф Ольга Настасюк, всі відвідувачі мали змогу поринути в минувшину через рухи давнього українського народного танцю Яків. Під запальну мелодію від Олександра Борисовця.

Окрасою вечора стало тріо бандуристок. Неперевершений музичний подарунок нам подарували Ірина Кравченко, Катерина Ліпка, Наталія Лук'янчук. 


На завершення музейної ночі була трансляція фільма "Ніч в музеї". Перегляд фільму на великому екрані між експонатами приніс надзвичайно незабутнє враження.
Всі відвідувачі мали змогу насолодитись прекрасним вечором, чудовою атмосферою, гарним спілкуванням.
На сьогодні музеї мають зацікавлювати відвідувачів різними інтерактивами, адже


Немає коментарів:

Дописати коментар

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...