понеділок, 3 жовтня 2016 р.

День туризму

День туризму, як свято встановлено в 1979 році, і лише в жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації – головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму, що є виконавчим органом ООН та займається активізацією та розвитком туризму, розробкою та впровадженням світової туристичної політики.
Кожного року до Дня туризму відбуваються різні заходи для привернення уваги туристів, з цією метою в цьому році всі музеї влаштували день відкритих дверей, тобто безкоштовне відвідування. Оскільки Олевський музей завжди безкоштовно приймає відвідувачів, то цього дня ми влаштували інтерактивну тематичну екскурсію «Як виросла сорочка» для учнів 5-А та 5-Б класів Олевської гімназії. Де діти мали змогу дізнатись про весь складний процес виготовлення сорочки, від посадки льону до прасування полотна.

(Копіювання заборонено автором)





Також до Дня туризму Житомирська обласна державна адміністрація та Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму було організовано виставку «Житомирщина туристична. Музеї». Захід був спрямований на популяризацію музеїв області як об’єктів туристичних маршрутів. Виставка відбулась 29 вересня в Домі Української культури. Серед представлених музеїв було експоновано цілу виставкову залу від Народних музеїв області. Було представлено і Олевський районний краєзнавчий музей, а саме експозицію «Древлянський град Олевськ», матеріали розкопок з Олевського городища «Бабина гора», над якими працювала Житомирська експедиція інституту археології України під керівництвом Петраускаса Андрія Вальдасовича.


 Кожна експозиція закликала відвідати музей, та обов’язково дізнатись про історію населеного пункту. За новими позитивними емоціями подорожуйте музеями Житомирщини, їх у нас вдосталь.



Немає коментарів:

Дописати коментар

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...