пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Міжнародний день музеїв

Є місце, яке збирає, зберігає та популяризує культуру нашого краю – це музей. Саме тому цей заклад повинен бути завжди популярними та цікавим. 18 травня музеї всього світу, стають доступнішими для відвідувачів, тобто відвідування музею в цей день безкоштовне, адже так відбувається святкування Міжнародного дня музеїв.
Оскільки відвідування в Олевському краєзнавчому музеї завжди безкоштовне, то родзинкою цього дня у нас була гра-квест для учнів 5-А класу Олевської гімназії. Музейний квест це нова, можливість зацікавити учнівську молодь відвідувати такі заклади, це можливість по новому побачити храм культури, адже біг, гамір та можливість торкатись експонатів ніяк не переплітаються зі знаннями про музеї. Діти мають можливість проявити свою творчість та скористатись логікою, а на заміну отримати цікаві знання та позитивні емоції. Після гри учнів чекало чаювання зі смаколиками, та подяка від директора музею.


Також на наше свято завітали голова Олевської адміністрації Невмержицький В.І., заступник голови з гуманітарних питань Белан Н.Д. та завідувач Сектору культури Мельник С.О.. Шановні гості не втримали своєї цікавості та разом з дітьми бігали по залах музею та із задоволенням розгадували завдання квесту. Проведений час в музеї для всіх присутніх залишив приємні враження.


В цей святковий день відбулось відкриття виставки «Древлянський град Олевськ» за матеріалами археологічних розкопок 2014 року на городищі Бабина Гора. Експозиція включає в себе макет городища (автор П’ятницькій В.Б.), керамічні люльки ( XVII – XVIII ст..) , фрагменти скляного посуду, фрагменти гончарних виробів, гарда давньоруського меча та інші цікаві експонати.

В час нових інформаційних технологій, краєзнавчим музеям не просто бути цікавими, тому ми маємо завжди відкривати щось нове для себе, вдосконалюватись та розвиватись.

Запрошуємо відвідати музей.
Робочі дні: Пнд. - Нд.
З 9.00 до 18.00
Вихідні: середа, субота.
Директор Вжесінська Анна Олександрівна
Тел.0977623220







Вдячна за допомогу Федоренко Ользі Миколаївні, Мидловець Наталі Вікторівні, Павленко Валентині Іванівні, Бреслаш Наталі Вікторівні. Дякую, що ви у мене є!!!
Дякую всім за приємні емоції!!!
5-А, ви найкращі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...