четвер, 14 січня 2016 р.

Різдвяна казка

 Різдво - це свята та благодатна пора. Всі люди святкують народження Ісуса Христа. Прославляють його колядками та віншуванням. Але наші діти не завжди розуміють для чого насправді це свято, в чому його суть. І оскільки, головні завдання музею - це передавати культуру та звичаї наступним поколінням, то саме тому в Олевському народному краєзнавчому музеї було організовано захід "Різдвяна казка" для вихованців садочка "Струмочок", який мав відбутися 5 січня.  Але в зв'язку з морозними погодними умовами було вирішено перенести захід на 12 січня, та на жаль, погода знову внесла свої корективи дощем та калюжами. Вдалось врятувати захід змінивши місце проведення з музею на садочок.



  В гарно вбраній залі з музейними експонатами та різдвяною ялинкою діти-актори для дітей-глядачів розіграли театралізовану виставу. Знайомі всім лісові звірі та ангел небесний розповідали поважній старенькій пані, що ж таке Різдво , та яких звичаїв дотримуються на це велике свято.
Діти почули і колядки, і віншування, та й самі гарно колядували. А головне, вони мали змогу зрозуміти, що Різдво Христове - це не лише колядки за гроші, це не лише гості та розваги, а Різдво - це наша згадка про появу Христа.
З впевненістю можна заявити, що задоволення отримало дві сторони: і слухачі, і актори. Слід зазначити, що актори були нагороджені похвальними листами за активну участь у житті музею, невеликою премією та чаєм зі смаколиками.

  Учасники вистави:
Павленко Дар'я
Савчук Владислав
Савчук Наталія
Талах Вікторія
Талах Владислав
   Діти то наше майбутнє і вони обов'язково мають розуміти та пам'ятати традиції і звичаї свого народу для того аби зберігати та передавати культуру свого краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...