пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Історія створення музею

   
Музеї… На сьогоднішній день сучасні музеї є своєрідним символом культури, який має свої точки зору, позиції, думки. Перед нами постають музеї з численними гранями: у вигляді «скарбниці», творчої «лабораторії», «собору осіб», «машини часу», «сховища», «живого організму». У цій багатогранності визначається контур того, що ми звикли називати музеєм.

Основними завданнями музею є комплектування, зберігання, вивчення і популяризація пам'ятників природної історії, матеріальної і духовної культури. Ці завдання і виконує Олевський народний краєзнавчий музей, урочисте відкриття якого відбулося 8 травня 1995 року. Почесну місію перерізання стрічки було доручено голові Олевської селищної Ради народних депутатів Світельському Володимиру Людвиковичу, з промовою виступили голова районної Ради народних депутатів Бабич Василь Миколайович, ветеран війни і праці, активний учасник створення музею Яремчук Володимир Іванович та начальник ПМК – 156 Куба Петро Миколайович.

Ініціативу та активну участь у створенні музею проявили Бондарчук Андрій Іванович (директор музею), Бабич В. М., Борак Г. С., Пилипчук М. М., Мельник М О, Вакулін О М., Дола Л Ф. В оформленні музею допомогли члени Спілки художників України Л. А. Жабинський та І.Ф. Кирилов.
Спочатку в музеї було відкрито лише дві зали, зала бойової слави та зала природи, а згодом завдяки активним жителям району було відкрито ще одну – залу старожитностей, яка розповідає про давні промисли та ремесла якими займались наші пращури. На даний час в музеї готується ще одна експозиційна зала.

Немає коментарів:

Дописати коментар

НІЧ МУЗЕЇВ 2021 Вже традиційно, Олевський краєзнавчий музей відзначає Міжнародний день музеїв. Ми охоче підтримуємо Міжнародну акцію «Ніч му...